CSIKUNG

Csikunggal az egészségesebb, jobb boldogabb életért.
Csikungról:
Saját szavaimmal megfogalmazva egy összetett rendszer, mely segít testi, lelki
szellemi egészségünk helyreállításában. A külső és belső gyakorlatok segítenek,
hogy újra a természetes szeretetteljes állapotodba kerülj. Az energiák begyűjtésével növeled rezgésszintedet, ezáltal a tested egyre energikusabbá, egészségesebbé válik.

Mindenkinél más megtapasztalások vannak, nem korlátoz, hogy mit kéne
megélned, és tapasztalnod, csak jelen van az energia, áramlik, tisztít és feltölt. Növeli belső erődet, tisztítja az elmét, hogy a jelen pillanatot a maga valóságában éld meg. Mikor a Csung Jüan Csikung 3. tanfolyamán vettem részt, a Mesterem megkérdezte tőlünk nekünk mit nyújtott, miben segített az elmúlt években a Csikung. Az én válaszom az volt, jobb emberré váltam mint előtte voltam. Már nem szenvedője voltam az életnek, hanem megélője, az élet áramlik át rajtam. Könnyedebben sírtam, de könnyedén és őszintébben nevettem is. Ha energiákban, rezgésekben gondolkozunk akkor elveszti jelentőségét a jó és rossz. Nincs megkülönböztetés, energiák vannak, megélések vannak, egy nagyobb rálátás életünkre és környezetünkre, tisztább tudat jelenik meg, egyfajta belső erő, mely segít felelősséget vállalni életünkért. Lehetünk jobbak, lehetünk egészségesebbek, lehetünk boldogabbak. Számomra ezeket a tanításokat is meghozta a Csikung.


Hszü Ming-Tang Mester szavaival:
„A Csikung az az eszköz, amely segítségével megtanulhatjuk, hogyan lehet az
egészségünket helyreállítani, megszabadulni a betegségtől, teljesebben felfogni a világunkat, megérteni önmagunkat és az egész kozmosz kölcsönös kapcsolatát, megtalálni a boldogságot a létezés boldogságát, a kapcsolatok boldogságát, a kölcsönös megértés boldogságát. Az út tudatos megválasztásának boldogságát.”

Mi a Csikung?
A Csikung a Csi energia, életerő, Kung művelését, gyakorlását jelenti. Tágabb
értelemben a Csikung az egészség megtartásának és fejlesztésének művészete. A céloktól és módszerektől függően különböző irányzatai vannak. Ma a világban szinte minden pontján ismertek a Csikung gyakorlatok jótékony hatásai. Gyakorlásával javul az életminőség, a testi, érzelmi, mentális egészség. Rengeteg ágazata ismert, melyek egy része lassú egyenletes mozgást használ, néhány változatában pedig egyáltalán nincs mozgás, a lényegi dolgok ilyenkor belül történnek.


Melyik Csikunggal ismerkedhetsz meg nálunk?

 • A 8 Brokáttekercs álló gyakorlataival.
  Melyet Yue Fei Marsall fejlesztett ki 12. században katonái egészségének
  megtartására.
 • A Csung Jüan Csikunggal.
  A Csung Jüan Csikung több mint 7000 éves rendszer, de csak a 20. század végétől lett ismert, mert addig titkos tanításnak számított. Ez a rendszer nem tartozik egyik vallási irányzathoz sem, nincsenek benne ideológiai elemek, ez tulajdonképpen az élet egyszerű tudománya. A Csung Jüan Csikung három részből áll -az önfejlesztés, a képmedicina, és a tudás transzplantáció. Ezen elemek mindegyike független, önálló rendszert képez.
  A Csung Jüan Csikung 1 szintű gyakorlataival ismerkedhetsz meg, melyek külső és belső gyakorlatokat is tartalmaznak.
 • Taoista gyakorlatok.
  Belső gyakorlatok melyekkel a szerveinket erősítjük, tisztítjuk.
 • Meditációs gyakorlatok.
  Heti csoportos foglalkozások szerdánként és csütörtökönként tartunk, hogy együtt Csikungozzunk. Lehetőség van rá, hogy ha nem tudsz jelen lenni hetente, akkor egy napos Csikungot is tartunk, ahol megtanulhatod, a gyakorlatokat és otthon tudod végezni azokat.
  A heti csoportos foglalkozás, alkalmanként: 2000.-Ft
  Az egy napos Csikung alkalmankét: 20.000.-Ft

  Jelentkezni, érdeklődni a következő telefonszámon lehet: +3630 3800-118
  (Bejelentkezés a foglalkozásokra mindenképp szükséges, mert korlátozott számban indítjuk.)

„Ha magasan van, hozd le
Ha alacsonyan van, emeld fel
Ha túl sok van, vegyél el belőle
Ha hiányos, egészítsd ki!” Lao Ce