Tradícionális thai masszázs

A thai masszázs gyökerei egészen Indiáig nyúlnak vissza, az egész energiamasszázs alapvetően buddhista ihletésű, testi-lelki békét nyújtó, szeretetteljes gyógyító-egészségvédő, legfőképpen betegségeket megelőző masszázs. Alapítója Jivaka Kumar Bhacca indiai orvos, aki a feljegyzések szerint Buddha jó barátja volt. Két stílust különböztetünk meg az egyik a déli Wat Po irányzat a másik a keményebb északi a Chiang Mai stílus. Lényeges nagy különbségek nincsennek az irányzatok között. 
 
A nyugati masszázsstílusokhoz képest a tradicionális thai masszázsban elsődlegesen nem a fizikai testtel dolgozunk, hanem az energiatesttel. Az izmok gyúrása, mely a nyugati masszázsra jellemzője az nincs meg a thai masszázsban. Ehelyett energiapontokat nyomunk, energia vonalakon megyünk végig, nyomkodással, tolásokkal. Másrészt sok nyújtó gyakorlatot végzünk a kliensen, melyeket úgy is hívhatunk “alkalmazott fizikai jóga”. A nyújtó és feszítőfogások valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozzák megszüntetik az ízületben lévő energiablokkokat.  
Az energiacsatornákat a thai felfogás szerint Sen-eknek nevezzük, a bennünk áramló energiát pedig pránának. 10 fő energiacsatornán dolgozik a Thai masszázs.
Élettani hatása: relaxáló, nyugtató, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegörző, fokozza a vérkeringést és a nyirokkeringést. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadít a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszázst földön végezzük kényelmes ruhában van a kliens.  
 
Ellenjavallat: Keringési okokból kialakult végtag problémák, daganatos megbetegedés, lázas állapot, terhesség, gyulladás, epilepszia, bőrproblémák, alkoholos állapot.