Fülakupunktúrás kezelés

A fülakupunktúrát számos betegség és tünetek kezelésére alkalmazzuk. Szenvedélybetegségek kezelésre az egyik leghatékonyabb módszer. Az akupunktúrás pontok stimulálása szabályozza a szervek energiaellátását. A fülakupunktúra történelme nagyon régi időkre nyúlik vissza, viszont az első fül térkép 1956-ban jelent meg, így Európában ezt tartják a fülakupunktúra kezdetének.  Mint ahogy a talpon így itt is megtalálható minden szervünk.

Ezen belül kifejlesztett NADA protokoll napjaink egyik, a több ezer éves keleti egészségkultúrára alapuló, hivatalosan is elismert stresszoldó módszere, természetgyógyász technikája. NADA esetén 5-5 kiegyensúlyozó pont akupunktúrás tűvel történő megszúrásából áll, vagy hasonló kezeléséből (mágnesekkel, magokkal) miközben relaxálsz, és esetleg beszélgetünk a nehézségeidről és gondolkodunk megváltoztatási lehetőségeken.

Mivel a NADA protokollnak elvonási tünet csökkentő hatása van, egész pontosan fülakupunktúrás addiktológiának hívják és a leggyakrabban függőségekről (dohányzás, evés, alkohol, patikai tünetelnyomó szer, drog, stb.) való leszoktatásra használják, de sokféle egészségügyi és egyéb nehéz életzavarnál támogatást jelent. Testsúly csökkentési terápiában is alkalmazható.

Erős stresszoldó hatása van, nyugtató. Méregtelenítési folyamatokat elindítja a szervezetben. Enyhíti a változó kori tüneteket. Fájdalomcsillapító hatása van. Leszokásnál csökkenti a vágyat és a megvonási tüneteket. Tisztább gondolkodás, javul az alvás minősége. Álmatlanságra is nagyon jótékony hatása van.