Shiatsu masszázs

SHIATSU: Japán szó, ujjnyomást jelent

Az elnevezés az alaptechnikára utal. A kezelés során a leggyakrabban így érintjük a társunkat. A shiatsu nem tekinthető a nálunk használatos értelemben masszázsnak. A shiatsu energiakezelés, az életerő harmonizálására szolgál.
A masszázs alapja a hagyományos kínai gyógyászat.

A testünket behálózó csatornarendszer, azaz meridián rendszer érintésén alapul a kezelés. A shiatsu az embert testi- lelki- szellemi egységben tekinti.

Nem tüneteket kezel, hanem az embert.

Alapvetően az egészség fenntartására, a betegség megelőzésére fejlődött ki a keleti orvoslás. Az állandóan változó, mozgó energiák a világban a kiegyenlítődésre törekszenek. A shiatsu nem avatkozik be, nem manipulál, hanem megteremti azt a környezetet, amelyben ez megvalósulhat.
Nem adunk és nem veszünk el energiát, hanem felszabadítjuk azt, bárhol akadt is el a testben.

A shiatsu masszőr a kezelés közben koncentrált figyelemmel van jelen.

Ezt hara tudatosságnak nevezzük. Az energiaközponttal és a saját légzésünkkel való „egységben létezés”, a feltöltődés, a harmonizálódás lehetőségét teremti meg. A kezelés során a partnerünk jelzései vezetnek bennünket, érzékeljük az energiahiányos pontokat és közben folyamatosan végezzük a terápiát.
A kezelés hatására általánosan jobb közérzet, derűs, optimista lelkiállapot várható. A fájdalmak eltűnnek, vagy csökkennek. A szervek működése harmonikussá válik. 4-5 napig is eltart ez a jó hatás.
Erősödik a testtudatosság: figyelmet a testre irányítja és ott tartja.
A shiatsu masszázst földön végezzük, a páciens laza kényelmes ruhát visel.

Kinek ajánlott?
A shiatsu kezelés minden életkorban ajánlott, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Terápiás alkalmazása különféle betegségek visszaszorítására, energiánk növelésére illetve, vitalitásunk megőrzésére kiválóan alkalmas.