Magnézium, B6

Magnézium

(granulátum formában)

A természetben elemi állapotban nem fordul elő, vegyületei azonban elterjedtek. Az állati és az emberi szervezetben a vérplazmában 2,4-3 mg %-ban van jelen. A felnőtt ember szervezete kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz, melynek a fele a csontokban található meg kalcium-magnézium-foszfát formában, a többi része a különböző szervekben (pl.: máj, izom) fordul elő. Ugyanúgy fontos szerepet játszik az ingerlékenység szabályozásában, mint a kalcium. A magnéziumkészítményeket ne étkezés után vegyük be, mert közömbösítik a gyomorsavat.
A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.
Legfőbb természetes forrásai:
füge, citrom, grépfrút, mandula, magvak, alma, sötétzöld főzelékfélék.

B6-vitamin

A B6-vitamin – más néven piridoxin – egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez. Legfőbb természetes forrásai:
búzakorpa, búzacsíra, sörélesztő, mák, káposzta, tej, tojás, marhahús.

A termék ide kattintva elérhető